Nieuws De Berger Hoeve

beste ruiters , 

Helaas duikt Corona weer op zodat dat wij weer nieuwe regels krijgen opgelegd door de overheid en de brancheorganisatie.

Deze regels horen we met z'n allen na te leven en te handhaven :

1- kinderen moeten helaas na de rijles de manege verlaten ivm groepsvorming.

2- ouders kunnen de kinderen op de parkeerplaats afzetten en ophalen.

3- ouders mogen niet aanwezig zijn tijdens de lessen.

4- kinderen welke een pony gestald of geleased hebben mogen na de les haar/zijn pony nog verzorgen en berijden.

Als we dit samen doen kunnen we fijn blijven paardrijden.

Het Berger Hoee Team

Overzicht van alle maatregelen die gelden voor de paardensport tot en met 19 januari 2021
Op basis van hetgeen er nu bekend is gelden de volgende maatregelen voor de paardensport.  Zodra er meer details bekend zijn over de consequenties voor de paardensport komen de FNRS en KNHS zo spoedig mogelijk met een update. 

Paardrijden in de buitenlucht is toegestaan: voor volwassenen geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen op 1,5 meter afstand. Meerdere groepjes van twee personen zijn toegestaan. 
Er mogen geen groepslessen gegeven worden aan volwassenen. Ook niet in de buitenlucht. Privélessen zijn wel toegestaan. Groepslessen voor jeugd t/m 17 jaar zijn buiten toegestaan. Paardrijden in een binnensportaccommodatie is niet toegestaan.
Er worden geen wedstrijden verreden, vanaf 17 december geldt een uitzondering voor topsportcompetities. Jeugd t/m 17 jaar mogen onderlinge wedstrijden rijden.
Buitenritten zijn toegestaan. Voor volwassenen geldt een maximale groepsgrootte van twee personen. Meerdere groepjes van twee personen zijn toegestaan.
Kinderen en jeugd tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Zij mogen in groepen buiten blijven paardrijden, buitenritten maken en lessen in een buitenrijbaan. Na afloop van de les of training geldt, voor iedereen vanaf 13 jaar, de maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte van twee personen.
Paardensportactiviteiten (bijvoorbeeld voor trainingsdoeleinden, zoals oefenspringen, oefendressuur en meetmomenten) zijn niet toegestaan. 
Paardensportaccommodaties blijven open voor de noodzakelijke verzorging van de paarden. De paarden mogen gereden worden in de buitenrijbaan onder bovenstaande voorwaarden. 
Er mag geen publiek (ook geen ouders) aanwezig zijn bij paardensportactiviteiten. Dit geldt ook voor lessen. Voor noodzakelijke ondersteuning of hulp bij bijvoorbeeld het opzadelen of opstappen kan een uitzondering worden gemaakt.
Sportkantines, horeca, kleedkamers en douches op sportaccommodaties zijn gesloten.
Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een mondkapjesplicht voor publieke binnenruimtes.
Reisbewegingen moeten zo veel mogelijk beperkt worden. 

Per 1 april 2021 is de prijs voor een lesuur verhoogd naar 13,50

 

 

Wij zijn aangesloten bij:

De Berger Hoeve / Eerselsedijk 50 / 5571 TM Bergeijk / Tel: (0497)-51 47 21 /